Pentru ca ne-a placut prima ciocolata de casa, dar nu iesise compozitia perfect am zis, hai sa mai incerc :)))
A iesit foarte gustoasa si ca si compozitie exact cum trebuie!!!!!!!!!
Ce am folosit :
Zahar : 250 g (data viitoare pui mai putin, pentru ca dupa gustul meu a iesit foarte dulce, dupa gustul meu, dupa cum ziceam :))))
Apa : 100 ml
Unt : 150 g (unt cu 85% grasime)
Lapte praf : 280 g ( data viitoare am sa pun 400 g – la fel, ca sa fie putin mai tare)
Lamaie esenta: o sticluta.
Alune de padure putin prajite.
Am dat prin sita laptele praf, ca sa fie compozitie mai fina si apoi intr-o cratita se pun la fiert zaharul si apa, amestecand periodic, pana ce zaharul se dizolva.
|
|||
Cand compozitia incepe sa fiarba am facut focul mic si am lasat in jur de 5-8 minute. (Daca fierbi prea mult ciocolata o sa fie prea moale, daca fierbi prea putin ea va fi uscata/tare) Ideea e ca se face un sirop, gen miere…( mare grija, daca se face prea cremos, o sa fie mult prea tare ciocolata)
|
|||
Untul l-am pus la fiert, s-a facut un ulei dens si apoi l-am lasat la racit.
Dupa aceste 5-8 minute(apa cu zaharul) luati cratita de pe foc si adaugati untul ( pana se va omogeniza si el)
|
|||
Adaugati laptele praf ( nu pe focul aprins, ci langa), amestecati bine cu un tel
Urmeaza esenta de lamaie, si apoi amestecati bine, bine.
Compozitia am pus-o intr-o tava de iena ( eu am folosit una de cca 25/29 cm) si lasati o seara in frigider. ( sau 4-5 ore)
Si tadammmmmmmmmmmmmmm!!!!
A iesit foarte gustoasa si aceasta reteta, bineinteles cand mai am timp am sa mai fac:)) Vreau sa fie un produs care sa-l fac de fiecare data foarte bun 😛
Va pup!
|
Laura C.
February 24, 2014 at 7:46 pm (11 years ago)Par delicioase!
Yarinayarina Yarina
February 24, 2014 at 7:46 pm (11 years ago)Yammiii!!!
Uff vreau si eu ciocolata dar sigur am cerut prea tarziu, iar tu nu mai ai:))
O sa incerc si eu sa imi fac:D
pupici:*