Dragele mele,
Am reusit zilele trecute sa fac o ciocolata de casa tare buna 🙂 Asa ca imi permit acum sa scriu despre ea aici pe blog!
E simplu de facut, (pentru mine a fost a doua oara cand o faceam) si sincer mi-a iesit un pic cam moale, dar foarteeeee gustoasa!!!
Ce am folosit :
Zahar : 250 g ( in reteta scrie 350g , poate de asta a avut o compozitie mai cremoasa…nu stiu exact )
Apa : 100 ml( eu cred ca e cam multa apa…asa ca, daca viitoare pun doar 50 de ml)
Unt : 100 g ( am folosit cu 65% grasime deci si mai multa apa in el, data viitoare am sa folosesc un unt cu 85% grasime)
Lapte praf : 300 g ( data viitoare am sa pun 400 g – la fel, ca sa fie putin mai tare)
Cacao pudra : vreo 4 linguri cu varf 🙂
Vanilie : o sticluta.
Migdale si caju cat vreti voi.
Intr-o cratita se pun la fiert zaharul si apa, amestecand periodic, pana ce zaharul se dizolva.
|
|||
Cand compozitia incepe sa fiarba am facut focul mic si am lasat in jur de 5 minute. (Daca fierbi prea mult ciocolata o sa fie prea moale, daca fierbi prea putin ea va fi uscata/tare)
|
|||
Dupa aceste 5 minute luati cratita de pe foc si adaugati untul ( pana se va omogeniza si el)
|
|||
Adaugati laptele praf ( nu pe focul aprins, ci langa), amestecati bine cu un tel. (puteti sa il dati si printr-o sita, sa fie si mai fin, ca sa nu faca acele cocoloase.)
Urmeaza esenta de vanilie, cacao si apoi amestecati bine, bine.
Se pune intr-o tava micuta ( eu am folosit una de cca 25/29 cm) si lasati o seara in frigider.
Daca aveti noroc va iesit perfecta, daca nu va fi foarte bunaaaa dar cam moale !
Abia astept sa vad pozele cu ciocolata voastra!
Va pup!
|
|||
Corina Ureche
January 30, 2014 at 7:17 pm (11 years ago)Gabi, ma gandesc ca nu e bine sa scazi apa si sa adaugi mai mult lapte praf, mai bine lasi 100 de ml si plusezi la lapte 🙂
Sa stii ca incerc si eu reteta, gracias!